Reinig 2x daags het gebit

Home / Reinig 2x daags het gebit

Reinig 2x daags het gebit

 • Reiniging van het gebit vóór het slapen gaan is zeer belangrijk! Tijdens je slaap maakt je minder speeksel aan. Speeksel neutraliseert de zuren die bacteriën in je mond maken op basis van etensresten in je mond. Een schone mond vóór het slapen gaan beperkt de mogelijkheid van bacteriën om zuren aan te maken. Zuren veroorzaken gaatjes!
 • Gebruik geen harde tandborstel (en liever ook geen medium tandenborstel), maar een soft tandenborstel. Druk niet op de tandenborstel tijdens het  poetsen, het tandvlees kan hierdoor beschadigen en zich terugtrekken. Terug getrokken tandvlees herstelt niet vanzelf en heeft gevoelige tanden en kiezen tot gevolg.
 • Poets je tanden twee keer per dag 2 minuten met fluoridetandpasta.
  Het is belangrijk dat kinderen zelf 2 keer per dag oefenen met tandenpoetsen. Om uw kind te helpen het gebit goed schoon te maken en daarmee gaatjes zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat u uw kind nog napoetst totdat deze 10 jaar is.
 • Poets je tanden niet direct na het eten of drinken van zure dranken of voedingsmiddelen.
 • Gezond tandvlees bloedt nooit. Gebruik dagelijks een tandenstoker of rager om de ruimte tussen je tanden en kiezen te reinigen. Zo voorkom je ontstoken tandvlees en verklein je de kans op gaatjes tussen tanden en kiezen. Doe dit het liefst voor het slapen. Als je vóór het poetsen de ruimtes tussen tanden en kiezen stokert of ragert en de mond vervolgens spoelt met water, dan ben je de plaque en etensrestjes die door het stokeren of rageren zijn losgekomen kwijt.
  Poets daarna de tanden en kiezen met een fluoride tandpasta. Spuug de tandpasta na het poetsen uit en spoel niet na met water na het poetsen. Je spoelt dan namelijk ook de fluoride op tanden en kiezen weg voordat deze zijn werk heeft kunnen doen.
 • Ontstoken tandvlees valt jezelf meestal niet direct op, maar is verre van onschuldig. Na verloop van tijd kan het kaakbot ook ontstoken raken en kunnen tanden en kiezen op die plaatsen los gaan staan.
 • De meeste gaatjes ontstaan tussen de kiezen omdat je deze ruimten niet kunt schoonmaken met een tandenborstel of spoelmiddel !!
 • Last van een slechte adem? Maak je tong dagelijks schoon met een tongreiniger om de bacteriën op het achterste gedeelte van de tong te verwijderen. Deze produceren zwavel dat onaangenaam ruikt.