Een behandeling

Home / Een behandeling

Behandelingen:

Behandelingen vinden plaats nadat hiervoor een afspraak is gemaakt.
We behandelen u in een rustige en ontspannen sfeer.

Een afspraak kan gemaakt zijn naar aanleiding van:

  • Een spoedklacht
  • Iets waar u tussentijds last van heeft gekregen
  • Iets dat is vastgesteld tijdens een controle

Onder tandheelkundige spoedklachten worden verstaan:

  • Beschadiging van uw gebit als gevolg van een trauma (val, ongevallen, etc.)
  • nabloedingen na een recente behandeling (meestal diezelfde dag)
  • acute klachten (bijvoorbeeld ontsteking) die vanuit medisch oogpunt spoedeisende hulp van een tandarts vereisen

Wacht niet totdat u klaar bent met werk!
In dit soort gevallen is het van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Wij zijn op werkdagen tot 17:00 uur (op vrijdag tot 15:30 uur) telefonisch bereikbaar op ons spoednummer 06-17 65 43 48.
Hoe later op de dag u belt, hoe kleiner de kans is dat wij u tijdig kunnen helpen, of tijdig kunnen laten helpen door een kaakchirurg.
Na 17:00 uur, vrijdags na 15:30 uur en in het weekend dient u contact op te nemen met de Mondzorg Poli Almere 036 –  303 5290. Houd er rekening meer dat de kosten voor een avond- of weekendbehandeling hoger zijn dan tijdens normale openingstijden.

U heeft tussentijds ergens last van gekregen:

U heeft bijvoorbeeld een vulling verloren, of er begint iets te zeuren.
Bel of (indien uw probleem ’s avonds ontstaat) mail ons en we plannen een afspraak met u in om u te helpen, of een consult om te bepalen hoe we u kunnen helpen.

Tijdens de periodieke controle wordt vastgesteld dat er iets verholpen dient te worden:

We maken samen met u een afspraak om het probleem te verhelpen. Als wij inschatten dat de kosten hoger zijn dan € 100, dan bieden wij u aan om een begroting voor u te maken.
Het is alleen mogelijk een reële begroting te maken indien de tandarts zelf in uw mond heeft kunnen zien wat er gedaan moet worden. De begroting  wordt opgemaakt aan de hand van de behandelcodes en bijbehorende tarieven die zijn bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

U kunt zich voorstellen dat wanneer u in januari een begroting krijgt, de situatie in november van dat jaar dermate verergerd kan zijn dat de benodigde behandeling uitgebreider wordt en de kosten voor herstel (ondanks gelijk blijvende tarieven) hoger zijn dan oorspronkelijk in de begroting stond.
Stelt u een behandeling uit tot een ander jaar, dan zullen ook de nieuwe door de NZA vastgestelde tarieven gelden. Dezelfde behandeling zal in november tegen andere tarieven worden uitgevoerd dan een paar maanden later in januari.